Velkommen til Pensjons­bloggen!

Pensjon er lønnen du skal leve av en dag, og lønn er viktig for de fleste av oss. Valg du tar allerede tidlig i karrieren, er med på å avgjøre hva du får å leve av den dagen du pensjonerer deg. Likevel er det mange av oss som ikke vil – eller orker – å forholde seg til pensjon: Det er for komplisert å skille de ulike ordningene og valgmulighetene fra hverandre.

Er du en av dem?

Illustrasjonsbilde av to kvinner som snakker sammen.
Gjennom bloggen ønsker vi å gjøre pensjon så begripelig som mulig. Foto: Erik Norrud.

Denne bloggen er vårt forsøk på å gjøre informasjon om pensjon enda litt mer begripelig. Jeg kan ikke love at alt blir lekende lett å forstå hvis du følger bloggen vår. Men jeg kan love at vi skal gjøre vårt aller beste for å forklare regler, ord og begreper så tydelig vi bare kan – i en litt mer uformell form enn den vi kan bruke på nettsider og i brev.

Vi gjør det først og fremst fordi det ligger i samfunnsansvaret vårt å drive folkeopplysning om pensjon generelt og tjenestepensjon spesielt. Vi ønsker å bidra til at alle våre medlemmer kan nok om pensjonsordningen sin til å ta kvalifiserte valg om egen pensjonsfremtid.

Vi har også lyst til å finne ut om det faktisk er mulig å skrive om pensjon på en måte som gjør at du som leser av og til trekker litt på smilebåndet.

I bloggen vil du derfor finne en blanding av faglige innlegg om pensjon og regelverk, og uformelle skråblikk mer indirekte knyttet til pensjon og pensjonisttilværelse. Kanskje benytter vi også anledningen til å kommentere det andre skriver om pensjon i medier eller i andre kanaler.

Det er opp til deg som leser å avgjøre om vi lykkes med å ambisjonene. Bruk gjerne kommentarfeltet hvis du har innspill, eller kommentarer til oss. Du kan også sende e-post til oss: pensjonsbloggen@spk.no

Del dette:

2 thoughts on “Velkommen til Pensjons­bloggen!

  1. Takk for en fin introduksjon, veldig bra skrevet! jeg gleder meg å lære mer om pensjon gjennom bloggen og et mer folkelig språk. Jeg er nemlig en av dam som synes pensjon er komplisert:-(

    1. Takk for det! Vi forstår godt at du og mange andre synes pensjon er komplisert, for en del av regelverket er faktisk det. Heldigvis er ikke alt like vanskelig, og vårt mål er uansett å forklare så tydelig og folkelig vi bare klarer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.