Hjelp, jeg flytter!

Illustrasjonbilde av eldre mann som slapper av i hengekøye
Ingenting i veien for å ta med seg pensjonen til et land med hengekøyeklima. Foto: iStock 

Ganske ofte får vi på kundesenteret spørsmål knyttet til flytting. Og særlig fra pensjonister som har bestemt seg for å flytte til utlandet. I dag var det Knut som sendte oss en melding. Her er spørsmålet hans:

«Jeg skal flytte til Thailand om en måneds tid. Er det noe spesielt jeg må foreta meg overfor Statens pensjonskasse, annet enn å endre min adresse i folkeregisteret? Til orientering har jeg informert NAV».

Knut avsluttet med «På forhånd takk» og «Ha en god dag», og det er jo alltid hyggelig. Men det viktigste i meldingen hans var at han hadde meldt fra til NAV, for det må han gjøre.

Her er svaret han fikk fra oss:

«Det er fint at du allerede har kontaktet NAV. Når det gjelder ditt forhold til Statens pensjonskasse, er det kun én ting du må gjøre, og det har du nevnt selv. Du må melde adresseendring i folkeregisteret, slik at fremtidige brev fra oss vil komme frem til deg. For selve pensjonsutbetalingens del spiller det ingen rolle for oss om du bor i Norge eller utlandet.

Lykke til med flyttingen!»

I e-posten ble Knut også oppfordret til å ta kontakt med vårt kundesenter på tlf. 02 775, dersom han hadde flere spørsmål. Han ble også minnet om at han kan finne mye nyttig informasjon på www.spk.no.»

Oppfordringen og påminnelsen går videre til deg, hvis du er blant dem som har tenkt å flytte fra Norge som pensjonist.

Del dette:

2 thoughts on “Hjelp, jeg flytter!

 1. Jeg vurderer å flytte til utlandet, eller evt. bo i utlandet halve året. Men i motsetning til Knut, er jeg ikke norsk statsborger, selv om jeg har bodd i Norge i over 45 år. Kan jeg også ta med meg pensjonen hvor jeg vil?

  1. Hei Deborah.

   Statsborgerskap skal ha noe å si for retten til å få utbetalt pensjonen man har opparbeidet seg fra SPK. Det er mange utenlandske statsborgere bosatt i utlandet som mottar pensjon fra SPK. Men det er verdt å huske at du må motta alderspensjon fra folketrygden for å motta alderspensjon fra SPK. Mer om ytelser fra folketrygden i utlandet finner du her: https://www.nav.no/no/Person/Flere+tema/Arbeid+og+opphold+i+utlandet/Relatert+informasjon/Ytelser+fra+NAV+og+utland

   Vennlig hilsen

   Statens pensjonskasse

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.